هفتاد خاطره از آیت الله نویسی امام جمعه فقید دلیجان

وبلاگ شخصی حمید رضا فتحی سقزچی
این جانب حمیدرضا فتحی سقزچی، دانش آموخته ی رشته حقوق عمومی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران ، عضو هیات علمی دانشگاه ازاد اسلامی واحد نراق ، وکیل پایه یک دادگستری، دانشجوی دکتری تخصصی حقوق عمومی، متولد 1343 تهران ، اهل دلیجان و ساکن اصفهان می باشم. امیدوارم با بیان خاطراتی از آیت الله حسین رجبی نویسی امام جمعه فقید شهرستان دلیجان، - که فرزند نداشت - نسبت به بزرگداشت نام و یاد آن مرحوم، قدمی بردارم . ان شاءالله مورد رضایت امام زمان علیه السلام واقع گردد.

۴ مطلب در دی ۱۳۹۴ ثبت شده است

سه شنبه, ۸ دی ۱۳۹۴، ۱۲:۳۲ ق.ظ

یک خاطره، یک قصیده


پس از رحلت آیت الله بهجت(ره) دراین فکر بودم که از کدام یک از مراجع فعلی تقلید کنم. شنیدم که ایشان در زمان حیات خود بر فقاهت حضرت آیت الله شیخ علی صافی گلپایگانی(ره) بسیار تاکید ورزیده است. برای اولین بار بود که نام او را می شنیدم. بنابر این از اصفهان عازم گلپایگان شدم تا ایشان را زیارت کنم. شب را در استاد سرای دانشگاه آزاد اسلامی واحد گلپایگان بیتوته کردم. نشانی منزل اش را پرسیدم. یک راست به درب خانه اش رفتم. آن کوه عظیم فقاهت، علم و معنویت در خانه ای قدیمی و محقر زندگی می کرد. وارد شدم و بر دستان اش بوسه زدم. به فرزندش دستور داد چای و نبات بیاورد. پرسید اهل کجایم و شغل ام چیست؟ سپس شروع به صحبت کرد و خاطراتی از یکصد سال پیش را برایم بازگو کرد. به ویژه خاطراتی از آیت الله نجفی مسجدشاهی که در دوران خود شیخ الاسلام بوده است. از ایشان پرسیدم نحوه آشنایی آیت الله بهجت(ره) با جناب عالی چگونه بوده است. فرمود: من و آیت الله بهجت پای درس مرحوم آیت الله بروجردی حاضر می شدیم. در یکی از روزها رساله ای را که در باره صلاه نوشته بودم به ایشان تحویل دادم تا مطالعه و تصحیح نمایند. آیت الله بروجردی در جلسه بعدی از رساله ام بسیار تقدیر و تمجید کرد و آن را ستود. آیت الله بهجت هم در آن جلسه حضور داشت. و من ده سال از برادرم آیت الله حاج شیخ لطف الله صافی بزرگ ترم.
آری، در آن روز آیت الله العظمی حاج شیخ علی صافی گلپایگانی(ره) قریب یک ساعت پیرامون مباحث مختلف با بنده حقیر، حمید رضا فتحی سقزچی سخن گفت. در این اندیشه بودم که پیرمرد و مرجع تقلیدی با این کهولت سن، چه دلیلی دارد  با غریبه ای که از راه رسیده؛ و او را نمی شناسد؛ این قدر گرم بگیرد؛ و سخن ها بگوید.  به ذهنم رسید که او و امثال او پرورش یافته مکتب اهل بیت عصمت و طهارت اند. تجسم یافته ی خلق و خوی حسن و اسلام ناب اند. آن مرحوم، کتاب ها و پوسترهایی را به من اهدا کرد. یک جلد دیوان اشعارش را هم به بنده هدیه داد. دیوان شعری که قطور و 1279 صفحه است. اگر امامان جماعات، در رابطه با جوانان از خلق و خوی حسن بهره برند؛ یقینا صف های نماز جماعت مملو از جوان ها خواهد شد. چند بیت از قصیده ای را که ایشان به مناسبت 28 صفر سروده است؛ در این جا مورد اشاره قرار می دهم:
فروغ و روشنی از این جهان رفت- ز دنیا خاتم پیغمبران رفت
جهان چون جسم بی روح است بی او- ز جسم عالم ایجاد، جان رفت
رسید اندر مقام قاب قوسین- به قرب خالق کون و مکان رفت
چنان بنمود صبر و استقامت- که صبر و استقامت را توان رفت
ولیکن رنج و آزار و اذیت – بر او بیش از همه پیغمبران رفت
ز بس آزرده گردید آن تن پاک – ز بس سنگش زدند از تن توان رفت
امام مجتبی کردند مسموم – دلی پر درد وغم سوی جنان رفت
(علیّ صافی گلپایگانی ) -    به صدق دل، سوی آن آستان رفت
 برای شادی روح اش: اللهم صل علی محمد و آل محمد

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۸ دی ۹۴ ، ۰۰:۳۲
حمید رضا فتحی سقزچی

                   در سال 71 به اتفاق 5_6 نفر از شهروندان دلیجانی به حجت الاسلام والمسلمین سید مصطفی روحانی پیشنهاد کردیم کاندیدای مجلس شود. دو تا شرط گذاشت. اولا: حتی یک ریال هم هزینه نخواهد کرد. ثانیا: از بستگانش دعوت نخواهد کرد کارهای تبلیغاتی بکنند. هر دو شرط را پذیرفتیم و به حول و قوه الاهی موفق شدیم ایشان را که فردی غیر بومی بود به مجلس بفرستیم. امروزه، افراد برای رسیدن به پست، مقام، منصب، ریاست و نمایندگی کارهای عجیبی می کنند: نذری می دهند، دعای توسل برپا می کنند، سفره می اندازند، شام می دهند، به ملاقات افراد صاحب منصب و صاحبان قدرت می روند، لابی می کنند، به این در و آن در می زنند و تن به کارهایی سخیف می دهند. راستی به نظر شما چرا ارزش های جامعه تغییر کرده است؟ این افراد برای ماندن در پست و مقام حاضرند دست به چه کارهایی بزنند؟ اگر این افراد در سال 61 در کربلا حضور داشتند؛ آیا از حکومت ری صرف نظر می کردند؟ حمید رضا فتحی سقزچی، واحد نراق

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۸ دی ۹۴ ، ۰۰:۳۱
حمید رضا فتحی سقزچی
سه شنبه, ۸ دی ۱۳۹۴، ۱۲:۳۰ ق.ظ

تقوا و اخلاص بندگی

دوستان عزیز ، سلام علیکم . داشتن ریش و یا بر عکس، تراشیدن آن دلیل بر دین داری و یا بی دینی افراد نیست. استاد بزرگوارم مرحوم دکتر مهدی کی نیا ، به رغم این که ریش اش را می تراشید؛ فردی مذهبی، متدین و دین دار بود. بنده حقیر ، حمید رضا فتحی از واحد نراق شهادت می دهم که در دانشگاههای دولتی و ... دین دارتر ، وارسته تر و متدین تر از او نیافتم . هنگامی که نام مقدس حضرت زهرا سلام الله علیها را بر زبان می آورد و یا می شنید؛ آن چنان بی مقدمه، سیل اشک بر گونه هایش جاری می گردید که حتی اشک هایش بر زمین می ریخت ؛ و سنگفرش کلاس نیز به اشک هایش آغشته می شد. بنده که بسیار جوان بودم تصور می کردم فقط در کلاس ما این گونه است؛ اما به تحقیق دریافتم در همه کلاس ها و سایر دانشگاهها نیز این گونه است. این حالات نشان دهنده پاکی گذشته اش بوده است. دکتر کی نیا در سخنان اش، دکتر علی اکبر سیاسی رییس دانشگاه تهران را می ستود؛ و می گفت : ( او از موفق ترین مدیران دانشگاه تهران بوده است. به چند دلیل: اولین فردی بود که صبح زود به دانشگاه می آمد؛ جلوی درب اصلی دانشگاه می ایستاد؛ با تک تک کارمندانش احوال پرسی و ساعت ورود آنان را کنترل می کرد؛ اگر برگ درختی روی زمین افتاده بود و یا نظافت نشده بود فورا تذکر می داد؛ آمار دقیق و اطلاعات کاملی از کارمندان اش در ذهن داشت؛ کارمندان مستاجر را می شناخت؛ به عیادت کارمندان بیمار می رفت؛ دسته گل و شیرینی می برد؛ اگر نوزادی متولد می گردید به خانه کارمند می رفت و کادو می برد. خواهر زاده اش سال ها پشت کنکور مانده بود اما کاری برایش نکرد. هرگز تیشه را به ریشه افراد نمی زد).  خداوند استاد ما دکتر کی نیا را بیامرزد. براش شادی روحش و همه رفتگان صلوات می فرستیم و هدیه می کنیم.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۸ دی ۹۴ ، ۰۰:۳۰
حمید رضا فتحی سقزچی
سه شنبه, ۸ دی ۱۳۹۴، ۱۲:۳۰ ق.ظ

ارداه خدا بالاتر از همه چیز

برخی از معجزات خداوند، مانند خلقت سلول ها و دستگاههای بدن ما عام و فراگیر است. در مورد همه انسان ها وجود دارد. برخی دیگر خاص است؛ یعنی تحقق آن در موارد دیگر،غیرممکن، و یا بسیارنادراست. خداوند سبحان اراده فرموده است؛ در زمان های مختلف، انسان ها را با معجزاتی خاص، بیدارباش دهد. در این نوشتار، شما را با یکی ازمعجزاتی که آیت الله ناصری، حفظه الله  بیان داشت؛ آشنا می کنم. بنده، حمید رضا فتحی سقزچی در اصفهان، پای صحبت های آیت الله ناصری دولت آبادی حضور داشتم. ایشان متولد 1309 است. در17 سالگی به حوزه علمیه نجف اشرف مهاجرت کرده؛ و در سال 1348 ش. بازگشته است. احتیاطاتی که استادش به ایشان ارجاع می داده است؛ و نهایتا مرجعیت را نپذیرفته است. هم اکنون در مسجدِ سبزه میدان اصفهان اقامه جماعت می نماید. برای آشنایی بیشتر با زندگی نامه ایشان می توانید؛ به سایت بنیاد هاد مراجعه فرمایید.
 ایشان فرمود:
« در سال 1367 شمسی،هیات امنای مقبره علامه مجلسی تصمیم گرفتند؛ ضریح و مقبره وی را بازسازی کرده، و کتاب خانه ای را در جوار مقبره احداث نمایند. در هنگام تعویض ضریح و کارهای ساختمانی مربوط به آن، کلنگ یکی از کارگران، به سنگی برخورد کرد. چاره ای نبود؛ سنگ را برداشتند؛ معلوم شد سنگ لحد است. قبر علامه مجلسی (ره) به صورت عمیق نبوده است. عالمان شهر راخبر کردند؛ به من هم گفتند؛ رفتم. صورت و محاسن مبارک علامه مجلسی را زیارت کردیم. کفن ایشان از پارچه کرباس بود. پارچه ای که در گذشته های دور، توسط اهالی بومی اصفهان بافته می شد. همه حاضران، شهادت نامه ای نوشتیم؛ امضاء کردیم؛ جنازه مبارک علامه مجلسی و کفن ایشان را به صورت کاملا تر و تازه دیدیم و رویت کردیم ». پایان کلام آیت الله ناصری دولت آبادی.
این جانب حمید رضا فتحی معتقدم؛ همه این ها اراده و خواست خداوند بوده است؛ تا ما در این برهه از زمان بفهمیم؛ درک معجزاتی مانند طول عمر امام زمان علیه السلام و مانند این ها بسار ساده و آسان است.
بدن انسان و به ویژه، جمجمه، که سخت ترین عضواست؛ حداکثر پس از ده سال به مشتی خاک تبدیل می شود. اکنون بیش از سیصد سال از رحلت علامه مجلسی می گذرد.
آیت الله بهجت(ره) درواپسین ماههای حیات اش فرمود:« اغلب عالمان کثیر التالیف، دارای شذوذات بوده اند؛ اما علامه مجلسی، هرگز شذوذات نداشته است».
نسل علامه مجلسی از آیات عظام و مبلغان مذهب بوده و هستند. دختران اش، مجتهده و دامادهایش نیز، ازعالمان طراز اول بوده اند. اکنون آیت الله مجلسی دامت برکاته، صاحب رساله، استاد درس خارج فقه و امام جماعت مسجدی در خیابان عباس آباد اصفهان است.
آیت الله العظمی بروجردی، رحمه الله علیه (بر اساس اسناد و مدارکی که مرحوم حجت الاسلام والمسلمین علی دوانی ارائه و تالیف نموده است)، از نوادگان دختری علامه مجلسی است.
برای شادی روح علامه مجلسی، پدرش علامه شیخ محمد تقی و همه اجداد و اعقاب وی، صلوات می فرستیم بر محمد و آل محمد.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۸ دی ۹۴ ، ۰۰:۳۰
حمید رضا فتحی سقزچی